slide1 slide2 slide3 slide4 slide5

De laatste tijd kriebelt het vaker in mij. Ik wil schrijven, alleen weet ik niet waarover. Misschien heb ik te weinig fantasie want ik betrap me erop dat ik eigenlijk alleen iets op papier wil zetten wat ook echt gebeurd is. Sterker nog, iets wat ik zelf heb meegemaakt. Uiteraard zijn er genoeg dingen in mijn leven geweest om een verhaal van te maken maar ik wil ook weer niet alles blootgeven. Het moet een leuke anekdote worden want ik ga u natuurlijk niet vervelen met problemen die ook in mijn leven weleens voorkomen. Alhoewel ik aan de andere kant bedenk, dat juist veel mensen zo’n story graag zouden lezen. Want wees nou eerlijk, een beetje smeuïg verhaal wil er altijd wel in, toch?
Helaas moet ik u teleurstellen, ik ga mijn problemen niet op papier zetten zodat u, lachend en gniffelend, mijn bericht ademloos en nieuwsgierig leest en stiekem zou hopen dat het vertelsel nog lang niet uit zou zijn. En ach, zoveel problemen heb ik nu ook weer niet. Niet meer dan een ander in ieder geval. Of het er minder zijn, weet ik niet. Wat dat betreft zitten we allemaal in hetzelfde schuitje, denk ik. Elk huisje heeft zijn kruisje. Maar nu word ik wel erg somber en lijkt het alsof ik echt in de problemen zit. Ik denk dat ik weet hoe het komt. Ik kijk naar buiten en zie boven, op de plaats van de zon, een grijze wolkenmassa. Af en toe dwarrelt een vlokje sneeuw naar beneden en er waait een gure oostenwind. Met andere woorden, het is bar koud. Zeker voor de tijd van het jaar. Pas nog vierde ik mijn verjaardag. Ik ben een lentekind maar het weer is er niet naar. We lopen nog steeds met laarzen aan onze voeten en dikke dassen omhelzen onze halzen. En niet te vergeten de winterjassen, met of zonder bontkraag. We kunnen nog niet in de tuin en aan een fietstochtje moet ik al helemaal niet denken. Afgelopen nacht mochten we de klok een uur vooruit zetten; het is eind maart en de zomertijd begint. Niks van te merken, de winter is nog steeds voelbaar aanwezig en je zou denken dat we richting Kerst gaan inplaats van naar het voorjaar. Bovendien hoeft dat gedoe met die zomer- en wintertijd voor mij niet, maar dat onderwerp zou ik weer kunnen gebruiken voor een ander verhaal dus laat ik het even zo.
Ergens las ik dat we tot half april moeten wachten eer de temperatuur wat aangenamer wordt. Alsof ze dat nu al weten! Ze kunnen nog geen dag van tevoren voorspellen hoe het weer wordt, laat staan een paar weken. Mensen voor de gek houden, noem ik dat altijd. Toch kijk ik trouw elke dag wat de weerman - of vrouw ons te vertellen heeft terwijl ik aan de andere kant niet zoveel waarde hecht aan hun prognoses. Dat klinkt wel erg tegenstrijdig allemaal vind ik zelf. Een verklaring heb ik er niet voor en eerlijk gezegd wil ik het ook niet weten. Dan zou ik er namelijk weer een probleem bij hebben!

Columns

Getallen
Vandaag waren het er maar negen, gisteren dertien. Soms zijn het er twintig of meer. Vorig jaar waren het er bijvoorbeeld weleens twee keer twee en twintig, in totaal vier en veertig dus. Hoeveel het er worden, is ....

Lees meer

Fotogedichten

Fotogedichten op matglans fotopapier in A3 of A4 formaat. Mooi voor in een fotolijst en heel bijzonder om kado te geven bij een speciale gelegenheid.

Lees meer

Contactgegevens

Telefoon: 0622755997
Email: 
Website: www.words4you.nl

Ooststraat 63
4421EA Kapelle