slide1 slide2 slide3 slide4 slide5

Ze waren altijd bij elkaar. Zag je de één, zag je ook de ander, dat kon gewoon niet missen. Een onafscheidelijk paar en iedereen in ons dorp kende hen.

In de zomer droegen ze dezelfde jassen, altijd in een groene kleur en als het kouder werd trokken ze de bruine aan. Het had een tweeling kunnen zijn maar niemand weet of dat ook werkelijk zo was. Allebei hetzelfde postuur, groot en fors, voor niets en niemand bang en de blik altijd naar boven gericht. Een vertrouwd gezicht in onze buurt en ver daarbuiten. Als er storm op komst was, zwaaiden ze driftig met hun armen maar niemand die daarop lette. Het hoorde er gewoon bij.

Als kind al wist ik van hun bestaan dus moesten ze wel heel oud zijn, dat kon niet anders. Je zou bijna denken dat ze onsterfelijk waren, maar niets is onvergankelijk, dus dat gold ook voor deze twee.

Toch merkten we geleidelijk aan verandering in hun doen en laten. De groene jas werd, ook in de zomer, verruild voor de bruine, terwijl ze zich, ruim voor de herfstperiode, ontkleedden. Er was duidelijk iets mis met de twee oudjes.

Op een dag is de ene, letterlijk en figuurlijk geveld. Hij was ziek en niet meer te genezen. Men heeft nog geprobeerd hem te redden maar het ging niet meer en dus moest hij sterven.

De ander moet nu alleen verder. Ook hij takelt behoorlijk af. De armen hangen vaak slapjes naar beneden en hij lijkt triest. De ouderdom speelt hem parten en wellicht mist hij zijn maatje.

Het is, volgens mij, slechts een kwestie van tijd hoe lang hij nog zal leven… de oude beukenboom.

Columns

Getallen
Vandaag waren het er maar negen, gisteren dertien. Soms zijn het er twintig of meer. Vorig jaar waren het er bijvoorbeeld weleens twee keer twee en twintig, in totaal vier en veertig dus. Hoeveel het er worden, is ....

Lees meer

Fotogedichten

Fotogedichten op matglans fotopapier in A3 of A4 formaat. Mooi voor in een fotolijst en heel bijzonder om kado te geven bij een speciale gelegenheid.

Lees meer

Contactgegevens

Telefoon: 0622755997
Email: 
Website: www.words4you.nl

Ooststraat 63
4421EA Kapelle