slide1 slide2 slide3 slide4 slide5

Ik word wakker door allerlei kabaal. Ik kan het geluid niet thuisbrengen maar ik ben behoorlijk geïrriteerd. Dit is onze laatste nacht in het Griekse Parga. Jammer, maar helaas. Met tegenzin hebben we de avond ervoor onze koffers gepakt, voor de terugreis naar Nederland. Morgenochtend om 06.45 uur moeten we, gepakt en gezakt, aan de weg staan waar een bus ons ophaalt om ons naar de luchthaven van Prevezà te brengen. Mijn man heeft het wekkeralarm op zijn mobiele telefoon ingeschakeld, zodat wij met een gerust hart kunnen gaan slapen. ‘We worden gewekt door een kraaiende haan’ zegt hij triomfantelijk!

Ik wil op mijn horloge kijken, dat op het nachtkastje ligt maar doordat ik nog niet goed wakker ben, kan ik niet zien hoe laat het is. Ik pak mijn horloge en loop ermee naar het toilet waar ik een lichtje aandoe. Het is pas 00.55 uur, een reden voor mij om me nog meer te ergeren. Waarom moet iemand, uitgerekend midden in de nacht, zo’n herrie maken? Ik ben woest maar intussen ook goed wakker. Ik zie door het kleine toiletraampje dat het buiten al licht wordt. ‘Hier klopt toch iets niet,’ zeg ik tegen mezelf. Ik kijk nogmaals op mijn horloge en schrik me wezenloos. Ik heb zojuist mijn horloge op zijn kop gehouden. Wat een schrik…. Het is 06.25 uur en niet 00.55! We hebben nog maar 20 minuten… Het vervelende geluid zijn de koffers van andere vakantiegangers die van de stenen trappen meegetrokken worden, naar beneden. Bij elke stap hoor je kadoeng, kadoeng, kadoeng.

Mijn man is intussen ook wakker en ik vertel hem wat er aan de hand is. Natuurlijk is hij de schuldige. Hij zou er toch voor zorgen dat de haan ons wakker zou maken?

In sneltreinvaart poetsen we onze tanden, spuiten te pas en te onpas overal deo en vertrekken, zonder douchen of ontbijt, richting bus. Onze koffers achter ons aansjorrend over de stenen trap van ons appartementencomplex. Kadoeng, kadoeng, kadoeng.

Columns

Getallen
Vandaag waren het er maar negen, gisteren dertien. Soms zijn het er twintig of meer. Vorig jaar waren het er bijvoorbeeld weleens twee keer twee en twintig, in totaal vier en veertig dus. Hoeveel het er worden, is ....

Lees meer

Fotogedichten

Fotogedichten op matglans fotopapier in A3 of A4 formaat. Mooi voor in een fotolijst en heel bijzonder om kado te geven bij een speciale gelegenheid.

Lees meer

Contactgegevens

Telefoon: 0622755997
Email: 
Website: www.words4you.nl

Ooststraat 63
4421EA Kapelle